Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Le blog de Alexandre Impressions sur mon année Erasmus en Finlande

Relations franco-finlandaises

Alexandre
Et en prime, je vous mets un petit article pris sur l'édition en ligne du Helsingin Sanomat ( www.hs.fi ) , le journal sérieux du pays: ça parle des relations franco-finlandaises.
Pour bien comprendre tout l'article, il faut savoir que Matti Vanhanen est l'actuel premier ministre de la Finlande (la présidente étant bien sûr Tarja Halonen)


Suomi Ranskan linjalla EU:n puolustuksessa

Julkaistu: 23.1.2008 21:47

NIKOLAI JAKOBSEN

Suomi Ranskan linjalla EU:n puolustuksessa

Matti Vanhanen ja Nicolas Sarkozy tapasivat Pariisissa.


Pariisi. Suomella ja Ranskalla on "samansuuntainen tahtotila" EU:n puolustuksen kehittämisessä, pääministeri Matti Vanhanen sanoi keskiviikkona tavattuaan Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn.

 

"Mutta Ranskalla on pidemmälle meneviä visioita."


Heinäkuussa
EU:n puheenjohtajana aloittava Ranska on jo ilmoittanut, että se haluaa panostaa kaudellaan Euroopan unionin itsenäisen puolustuksen kehittämiseen.


Ranska on perinteisestikin ollut EU:n oman puolustuksen kehittämisen kannalla, kun taas esimerkiksi Britannia on pitänyt tärkeimpänä Nato-yhteistyötä ja Yhdysvaltain ja EU:n yhteistyötä. Ranska kuuluu Natoon, mutta tyytymättömyys Yhdysvaltain suureen valtaan puolustusliitossa on hiertänyt Nato-suhdetta.

 

Vanhasen mukaan Suomea kiinnostaa EU:n kriisinhallintatoiminnan kehittäminen ja siihen osallistuminen.

 

Pääministeri sanoi kannustaneensa Ranskaa työskentelemään puheenjohtajuuskaudella myös sen eteen, että EU pääsisi aloittamaan neuvottelut uudesta yhteistyösopimuksesta Venäjän kanssa tänä vuonna. Neuvottelut ovat siirtyneet muun muassa Venäjän ja Puolan kiistojen vuoksi.

 

Vanhanen kommentoi myös keskiviikkona julkaistua EU-komission ehdotusta kansallisista ilmastotavoitteista. Niiden mukaan Suomen pitää nostaa uusiutuvien energiamuotojen osuutta 38 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Osuus on nyt 28,5 prosenttia.

 

"Tavoite on haastava, mutta ei kohtuuton tai poikkeava muiden maiden tavoitteisiin verrattuna", Vanhanen sanoi.

Hän kiitteli lisäksi sitä, että energiaintensiivinen teollisuus kuten paperiteollisuus oli jätetty kiintiöiden ulkopuolelle.

------------------------------------------------

En substance, après une lecture d'un article sur cette visite officielle faite en début de semaine par le premier ministre finlandais. Il faut conclure que la Finlande et la France ont a peu près les mêmes vues sur la politique étrangère.
Il a été également question de la politique énergétique des deux pays ainsi que de la politique agricole.
Il faut rappeler qu'au 1er juillet, la France prendra la présidence de l'Union Européenne et que donc la Finlande est venue ici défendre ses intérêts et sa position dans ses domaines.
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commentaires